Tales from the Loop

Toto, više nismo u Kanzasu

Zadnji dan škole. Ravnatelj Niderhosen rekao da je domar Alen otišao u penziju. 

Za ručak otišli u podrum, očišćen. Naletila na nas nova domarka/knjžničarka. 

Potjerala nas. Otišli na užinu. 

Tobi otišao do jezera pomoći Policajki. Rekla mu za svjetla nad jezerom. Ima fotku čudovišta iz jezera.

Nema Hoga, otišli ga potražiti doma. Njegov stari rekao da nije doma. Spit ga išao potražiti u šupi, napao ga pas Gorgon. Stigao mu nogavicu. Četverooka ga podmirila sendvičem. Zbrisali na BMXovima. Hog markirao, skužio lavež, ostale sustigao BMXom. 

Tobi ostavio zastavicu na otpadu, oznaku da je u hideoutu. Ispričao o policijaki i čudovištu iz jezera i svjetlima, te fotografiji. Hog kaže da je to ruska podmornica. Toby doneo hotdog-ove i zašio Spitu hlače.

Predvečer otišli do jezera, do policajke. Zvali je walkietalkiem iz postaje, pa otišla. Ima 2 kanua, u kuči za čamce na zidu pano sa isječcima iz novina o čudnim događajima, mrežom konaca i slikom ravnatelja Niderhosenom. 

Sjeli u kanue, Hog i Spit u jednom, Tobi, 4eyes i Iommi u drugi. Odveslali 200m od obale. 4eyes sa špagom i kamenom mjerila dubinu. Zapelo za nešto. 

Našli neki kavez sa crnom kuglom. Zavezan lancem za dno. Kugla ima gumbe. Iommi stisnuo gumb. Bljesak, pojavili se u drugom mjestu, čarobnoj šumi. 4eyes nema. 

Neka bića od svjetlosti po šumi. Tu i tamo neko crno sasušeno drvo. Jeleni trče šumom. U daljini građevine. Stari vojni kamioni. Neke kutije u drugom. 5 ih je, neki exoskeletoni unutra.

Obukli exoskelete. Brzo se trči s njima. Spit pao u vodu, stvorio se pored ostalih, na ruci se ugasilo jedno svjetlo, ostalo ih 9.

Prešli preko jezera s nekim čudnom mostu. Neko ogromno drvo 50 metara visoko. Visoki kameni zidovi oko drveta. 3 manja drva okolo. Oživjeli ih s energijom od odjela. Sad svi imaju 9 lampi. S drveta pali žirovi. Skupili ih 9. Oživljava se srednje drvo. Ispod drveta rupa.

Comments

trulija

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.